Masaže

Bistvo masaže je dotik, ki sprošča in poživlja telo. Masaža je najstarejša in najbolj preprosta oblika zdravljenja. Prvi zapisi o izvajanju masaže za zdravje segajo v 3. tisočletje pr. n. št., najdemo pa jih med zapisi tradicionalne kitajske medicine. Prav tako pa so starogrški in rimski zdravniki zelo cenili masažo, kot sredstvo za zdravljenje obolenj in lajšanje bolečin. Hipokrat je zapisal, da mora zdravnik znati marsikaj, posebej dobro pa mora znati masirati. Zato nas najbrž ne preseneča da koren -mas- izhaja iz stare grščine in pomeni gladiti, gnesti. Za razvoj masažnih tehnik in uporabe le teh po celem svetu pa je zaslužen Per Henerik Ling, ki je leta 1813 v Stockholmu ustanovil prvo šolo, ki je vsebovala tudi učenje masažnih tehnik. Tako so se najrazličnejše tehnike masaž uveljavile po vsem svetu in lajšajo številne tegobe ljudi, ki se prepustijo rokam izkušenih maserjev. Masažne tehnike so si zelo različne a vsem je skupno, da lajšajo bolečine, sproščajo telo in zmanjšujejo učinke stresa. Masaža izboljšuje naše duševno počutje in dviguje samozaupanje ter pomirja. Izboljšuje prekrvavitev in s tem pospeši odvajanje strupenih snovi iz telesa. Pozitivno vpliva na presnovne organe in krepi spanec.

Klasične masaže

Klasična masaža celega telesa zajema masažo vseh delov telesa. Vključuje masažo obraza, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, nog, rok in hrbta. Masažne tehnike omogočajo sprostitev telesa in vodijo k boljšemu počutju. Klasična masaža izboljša prekrvavitev kože in mišic. Prav tako pospešuje prekrvavitev obsklepnih tkiv in notranjih organov, s tem izboljšuje prehranjenost celic in omogoča hitrejšo regeneracijo. Odstranjuje presnovke in pospešuje odtok limfe, kar pripomore k zmanjševanju oteklin in edemov. Masaža mehča zatrdline in zlepljena tkiva in tako zmanjšuje bolečine v mišicah. Zmanjšuje in mehča pa tudi brazgotine in strije. Masažne tehnike mehčajo mišico in ji povrnejo prožnost in elastičnost. Zaradi hitrejšega izločanja presnovnih produktov se poveča tudi izločanje seča in pospeši peristaltika. Blagodejno vpliva tudi na dihala, saj sprošča medrebrne mišice in pomirja, zato blagodejno vpliva na vaš spanec in vsakodnevno raven energije.
V naši ponudbi je klasična masaža celega telesa, ki traja 60 minut in pa kraljevska masaža, ki traja 90 minut. ÄŒe pa čutite napetost v katerem od naštetih delov telesa pa nudimo tudi delne masaže, ki so poglobljene v določen del telesa. To pa so:

  • masaža hrbta (30 minut)
  • masaža obraza in glave (20 minut)
  • masaža rok in ramenskega obroča (25 minut)
  • masaža nog (30 minut)

Terapevtska masaža hrbta

Terapevtska masaža hrbta traja 45 minut in zajema masažo hrbta in vratu in je posebej namenjena ljudem z bolečinami ali težavami v predelu hrbta. Masaža se poglobi v kritičen predel in zmanjšuje zatrdline na mišicah. Mišice sprošča in tako poskrbi za boljšo prehranjenost medvretenčnih ploščic. Poleg tega sprošča vezivno tkivo in tako pomaga pri težavah v vratnem delu, ki sevajo v roko in težavah z išiasom. Poleg tega sprošča in zmanjšuje učinke 'muskelfibra'. Masaža je po potrebi zelo individualizirana zato je primerna za široko paleto težav s hrbtom.

Refleksna masaža stopal

Pri refleksni masaži stopal gre za naravno sproščanje in zdravljenje. Refleksna masaža stopal je energetska masaža, ki sledi znanju, da vsaka točka na stopalu odraža predel telesa, ki ga lahko s pritiski na točko stimuliramo ali zaviramo njegovo delovanje. S pritiskom in stimulacijo refleksnih točk na stopalu dosegamo pozitivne rezultate, ki se odražajo na izboljšani prekrvavitvi, večji sproščenosti, boljšemu delovanju imunskega sistema in večji energiji. Masaža pomaga pri uravnavanju hormonskega delovanja, nespečnosti, migrenskimi glavoboli, zaprtjem in pogostimi prehladi. Gre za prijetno masažo, ki traja 60min, lahko pa jo delamo tudi 30min in je priporočljiva za vse starosti.